click to enable zoom
Loading Maps logo

WOZ-waarden woningen opvragen

  • slider
by wimduys
08/08/2018
Category:   Nieuws

WOZ-waarden

Alle gemeenten zijn nu aangesloten op de LV-WOZ. Dat betekent dat de WOZ-waarden van alle woningen in Nederland nu beschikbaar zijn via het WOZ-waardeloket.

Sinds 1 oktober 2016 zijn de WOZ-waarden van woningen in alle gemeenten openbaar. De mogelijkheden om de WOZ-waarden te bekijken verschilden tot voor kort per gemeente. Nog niet alle gemeenten waren namelijk al aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ (de database waarin deze gegevens staan). Dat is nu wel gerealiseerd.

Forse stijging gemiddelde WOZ-waarde in 2019

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen stijgt volgend jaar met 7,5 tot 9,5%. Dat schrijft de Waarderingskamer (de toezichthouder op de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ)) in een brief aan de staatssecretaris van Financiën.

Deze cijfers komen uit een recente inventarisatie die de Waarderingskamer heeft gehouden onder alle gemeenten.


Geef een reactie